11 Sirius scholen in Zuidoost met zonnepanelen

ingevoerd op 22-03-2016

Elf basisscholen van Sirius in Zuidoost plaatsen in totaal ruim 2000 zonnepanelen op hun daken. De scholen besparen jaarlijks circa 237 ton CO2 en ook nog eens 10% op hun energierekening. De zonnepanelen genereren een hoeveelheid stroom waarmee ongeveer 140 huishoudens van stroom kunnen worden voorzien. In 2016 zullen er in totaal 2375 zonnepanelen geplaatst zijn en dat gebasseerd op 14 Sirius scholen in Amsterdam ZO.

Wethouder Duurzaamheid Abdeluheb Choho: ”Om Amsterdam een duurzame stad te maken gaan we de komende jaren op naar de grote aantallen: van duizenden daken met zonnepanelen naar tienduizenden, en daarna door naar honderdduizenden. Die beweging gaan we als stad goed ondersteunen.”

Het grootschalige project is mede mogelijk gemaakt door een lening van € 100.000 uit het Duurzaamheidsfonds. Dit bedrag is aangevuld met een lening vanuit de Triodos bank en cofinanciering vanuit de subsidie ‘zonnestroom maatschappelijk vastgoed Noord-Holland 2015’.

Meer duurzaamheidsmaatregelen

De scholen vallen alle onder Stichting Sirius (stichting voor openbaar primair onderwijs Amsterdam Zuidoost). Sirius heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Naast de zonnepanelen zijn er meer maatregelen genomen, bijvoorbeeld in het kader van gezonde schoolgebouwen. Het gehele traject voor de aanleg van de zonnepanelen is verzorgd door Rooftop Energy.

Duurzaamheidsfonds

De gemeente Amsterdam wil de verduurzaming van de hoofdstad versnellen. De doelstelling is om in 2020 per inwoner 20% meer duurzame energie op te wekken dan in 2013. Zonne-energie speelt daarbij een belangrijke rol. Onlangs presenteerde de gemeente het Uitvoeringsprogramma Schaalsprong Zon. Het uitvoeringsprogramma zet in op een grootschalige, actieve en gerichte benadering van meerdere doelgroepen. Indien nodig kunnen bewoners, bedrijven of maatschappelijke organisaties een beroep doen op het Duurzaamheidsfonds Amsterdam. Het Duurzaamheidsfonds verstrekt leningen voor de realisatie van duurzame Amsterdamse projecten. Er is € 49,5 miljoen beschikbaar. Meer informatie, een afspraak maken of een lening aanvragen: www.amsterdam.nl/duurzaamheidsfonds.

Welke scholen?

De deelnemende scholen zijn: De Blauwe Lijn, De brink, De Bijlmerdrie, De Bijlmerhorst, Cornelis Jetses, Holendrecht, Wereldwijs, 16e Montessori, Nellestein, De Rozemarn, De Schakel, De Ster, De Tamboerijn en Van Houteschool.

Zonnepanelen Sirius Scholen Zonnepanelen Sirius Scholen

Reacties
Reactie: (Camille van Neer)
9-11-2017, 14:52
Helemaal super!